Rozrywka i Bezpieczeństwo

Rozrywka i Bezpieczeństwo

PROCEDURY BEZPIECZEŃSTWA w OW NA WYDMACH W WICIU

W obliczu nowego wyzwania jakim jest koronawirus (SARS-CoV-2), pragniemy poinformować, że na bieżąco monitorujemy doniesienia dotyczące epidemii i dynamicznie zmieniającą się sytuację przez niego wywołaną. Obecnie wdrażamy środki ostrożności, w celu zapewnienia bezpiecznego pobytu w OW Na WYDMACH w Wiciu . 

Bezpieczna lokalizacja w WICIU

  • OW NA WYDMACH znajduje się na zamkniętym terenie – 1,5 hektara do dyspozycji Gości, na tereny zielone i rekreacyjne mają wstęp tylko Goście ośrodka

  • WICIE jest małą miejscowością, oddaloną od dużych miast min. 20 km

  • ośrodek położony jest 70 m od plaży – dzięki temu każdy plażowicz będzie miał możliwość znalezienia dla siebie miejsca do swobodnego wypoczynku, bliskość lasu sosnowego do bezpiecznych spacerów

Bezpieczne funkcjonowanie

  • na teren obiektu wstęp mają tylko Goście hotelowi oraz pracownicy i w ograniczony sposób dostawcy – na terenie obiektu nie ma przypadkowych osób!

  • dostawcy i pracownicy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu

  • w obiekcie mogą przebywać tylko osoby, które przeszły kontrolę bezpieczeństwa ( sprawdzamy przy meldunku temperaturę ), przebywać w miejscach ogólnodostępnych w maseczkach ochronnych

  • obiekt jest wyposażony w dystrybutory ze środkiem dezynfekującym, umieszczone przy recepcji, przy wejściu restauracji, w toaletach

  • Wszystkim pracownikom bezdotykowo mierzymy temperaturę przed rozpoczęciem pracy oraz po zakończeniu zmiany.

  • Wszystkie dostawy odbywają się zachowaniem dystansowania społecznego i zasad higieny.

  • Wszyscy pracownicy zobligowani są do częstej dezynfekcji rąk, pracy w rękawiczkach i maseczkach higienicznych.

Bezpieczny meldunek i obsługa Gości

  • po wejściu do obiektu, przed podejściem do recepcji Goście proszeni są o dodatkową dezynfekcję dłoni

  • recepcjonista obsługuje Gości w rękawiczkach jednorazowych

  • Gościu – pamiętaj- jeżeli jesteś chory przełóż swój pobyt – w przypadku gdy pojawisz się z objawami choroby, zastrzegamy sobie prawo do nie zameldowania Ciebie z zachowaniem zadatku – sprawdzamy przy meldunku temperaturę

  • sugerujemy aby wszelkie płatności odbywały się bezgotówkowo ( najlepiej przelewem by skrócić czas meldunku)

  • pracownik recepcji co godzinę lub w zależności od natężenia ruchu dokonuje dezynfekcji lady recepcyjnej, telefonów i sprzętu komputerowego

  • przy ladzie recepcyjnej stoi maksymalnie 2 Gości ( lub rodzina )

  • skracamy do minimum czas potrzebny na zameldowanie (bez zbędnych formalności).

  • w ośrodku mogą znajdować się jedynie goście hotelowi i pracownicy.

  • wszystkie powierzchnie wspólne (m.in. recepcja, toalety, klamki itp. ) dezynfekujemy kilka razy dziennie.

  • wszystkie powierzchnie częstego styku (klamki, przyciski, lady itp. ) dezynfekowane są co 2 godziny.

DOMKI i CZĘŚCI OGÓLNODOSTĘPNE

  • w związku z ograniczaniem bezpośredniego kontaktu pracowników z Gośćmi, sprzątanie odbywa się odpłatnie na życzenie gości

  • wszystkie czynności będą wykonywane pod nieobecność Gości w domku

  • informujemy, że zwiększyliśmy częstotliwość dezynfekcji klamek i poręczy

  • podczas przygotowania domku dla Gości stosujemy urządzenia do sterylizacji i dezynfekcji pomieszczeń poprzez zamgławianie , które neutralizują wirusy i bakterie, każdy pokój po wyjeździe gości poza standardowym sprzątaniem (do którego jak zawsze dokładamy najwyższej staranności) poddany jest specjalnej procedurze dezynfekcji i wietrzeniu. Dezynfekujemy klamki, piloty, włączniki, uchwyty i wszystkie powierzchnie płaskie.

  • części wspólne – korytarze i toalety poddawana są częstej dezynfekcji 

  • montujemy w toaletach w częściach wspólnych tabliczki z harmonogramem odkażania części wspólnych, który jest wypełniany i oznaczony podpisem osoby realizującej procedurę

  • pracownicy działu sprzątania wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki. Po sprzątnięciu pokoju osoba sprzątająca zdejmuje rękawiczki, dezynfekuje ręce i w nowych rękawiczkach wnosi do pokoju czyste wyposażenie takie jak ręczniki, pościel.

  • wdrożyliśmy dodatkowe procedury sanitarne w zakresie prania i dowożenia czystej pościeli do obiektu .

GASTRONOMIA

Usługi gastronomiczne będziemy realizować zgodnie z aktualnie obowiązującymi procedurami zalecanymi przez GIS i MZ , będziemy na bieżąco uaktualniać zasady bezpieczeństwa 

  • przed wejściem do restauracji Goście będą dezynfekować dłonie, dystrybutor ze środkiem dezynfekującym zamontowany jest również przed wejściem do Restauracji

  • kelner dezynfekuje miejsce swojej pracy na bieżąco

  • restaurację udostępniamy wyłącznie dla gości ośrodka .

  • dezynfekujemy stoliki w restauracjach po każdym Gościu.

  • kelnerzy wyposażeni są w maski ochronne, przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki.

  • wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GMP przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.

  • Kucharze pracują w rękawiczkach i przyłbicach.

 Drodzy Goście,

wszystkie te działania podejmujemy, aby zapewnić Państwu bezpieczny i komfortowy wypoczynek. Dziękujemy za dotychczasowe zaufanie jakim zostaliśmy obdarzeni i gwarantujemy, że dołożymy wszelkich starań, aby tego zaufania nie zawieźć.

Właściciel ośrodka Stefan Kwiatkowski

 

Dodatkowe atuty ośrodka i okolic:

    • mile widziani wczasowicze z psami
    • pralka automatyczna do dyspozycji wczasowiczów
    • msza św. w niedzielę na terenie ośrodka
    • międzynarodowy „Bieg po plaży”
    • idealne miejsce do uprawiania turystyki pieszej i rowerowej (lasy, jezioro Kopań)
    • baseny odkryte z ciepłą wodą – Jarosławiec 6km
    • aquapark, port rybacki (łowienie ryb z kutra) – Darłówek 17km
    • zlot historycznych pojazdów wojskowych w lipcu w Darłówku

 

 

DSC_6231
DSC_6257
DSC_6260
DSC_6263