Rozrywka i Bezpieczeństwo
9 kwietnia 2019Rozrywka i Bezpieczeństwo
PROCEDURY BEZPIECZEŃSTWA w OW NA WYDMACH W WICIU
W obliczu nowego wyzwania jakim jest koronawirus (SARS-CoV-2), pragniemy poinformować, że na bieżąco monitorujemy doniesienia dotyczące epidemii i dynamicznie zmieniającą się sytuację przez niego wywołaną. Obecnie wdrażamy środki ostrożności, w celu zapewnienia bezpiecznego pobytu w OW Na WYDMACH w Wiciu .
Bezpieczna lokalizacja w WICIU
-
OW NA WYDMACH znajduje się na zamkniętym terenie – 1,5 hektara do dyspozycji Gości, na tereny zielone i rekreacyjne mają wstęp tylko Goście ośrodka
-
WICIE jest małą miejscowością, oddaloną od dużych miast min. 20 km
-
ośrodek położony jest 70 m od plaży – dzięki temu każdy plażowicz będzie miał możliwość znalezienia dla siebie miejsca do swobodnego wypoczynku, bliskość lasu sosnowego do bezpiecznych spacerów
Bezpieczne funkcjonowanie
-
na teren obiektu wstęp mają tylko Goście hotelowi oraz pracownicy i w ograniczony sposób dostawcy – na terenie obiektu nie ma przypadkowych osób!
-
dostawcy i pracownicy mają obowiązek umyć, a następnie zdezynfekować ręce po wejściu na teren obiektu
-
w obiekcie mogą przebywać tylko osoby, które przeszły kontrolę bezpieczeństwa ( sprawdzamy przy meldunku temperaturę ), przebywać w miejscach ogólnodostępnych w maseczkach ochronnych
-
obiekt jest wyposażony w dystrybutory ze środkiem dezynfekującym, umieszczone przy recepcji, przy wejściu restauracji, w toaletach
-
Wszystkim pracownikom bezdotykowo mierzymy temperaturę przed rozpoczęciem pracy oraz po zakończeniu zmiany.
-
Wszystkie dostawy odbywają się zachowaniem dystansowania społecznego i zasad higieny.
-
Wszyscy pracownicy zobligowani są do częstej dezynfekcji rąk, pracy w rękawiczkach i maseczkach higienicznych.
Bezpieczny meldunek i obsługa Gości
-
po wejściu do obiektu, przed podejściem do recepcji Goście proszeni są o dodatkową dezynfekcję dłoni
-
recepcjonista obsługuje Gości w rękawiczkach jednorazowych
-
Gościu – pamiętaj- jeżeli jesteś chory przełóż swój pobyt – w przypadku gdy pojawisz się z objawami choroby, zastrzegamy sobie prawo do nie zameldowania Ciebie z zachowaniem zadatku – sprawdzamy przy meldunku temperaturę
-
sugerujemy aby wszelkie płatności odbywały się bezgotówkowo ( najlepiej przelewem by skrócić czas meldunku)
-
pracownik recepcji co godzinę lub w zależności od natężenia ruchu dokonuje dezynfekcji lady recepcyjnej, telefonów i sprzętu komputerowego
-
przy ladzie recepcyjnej stoi maksymalnie 2 Gości ( lub rodzina )
-
skracamy do minimum czas potrzebny na zameldowanie (bez zbędnych formalności).
-
w ośrodku mogą znajdować się jedynie goście hotelowi i pracownicy.
-
wszystkie powierzchnie wspólne (m.in. recepcja, toalety, klamki itp. ) dezynfekujemy kilka razy dziennie.
-
wszystkie powierzchnie częstego styku (klamki, przyciski, lady itp. ) dezynfekowane są co 2 godziny.
DOMKI i CZĘŚCI OGÓLNODOSTĘPNE
-
w związku z ograniczaniem bezpośredniego kontaktu pracowników z Gośćmi, sprzątanie odbywa się odpłatnie na życzenie gości
-
wszystkie czynności będą wykonywane pod nieobecność Gości w domku
-
informujemy, że zwiększyliśmy częstotliwość dezynfekcji klamek i poręczy
-
podczas przygotowania domku dla Gości stosujemy urządzenia do sterylizacji i dezynfekcji pomieszczeń poprzez zamgławianie , które neutralizują wirusy i bakterie, każdy pokój po wyjeździe gości poza standardowym sprzątaniem (do którego jak zawsze dokładamy najwyższej staranności) poddany jest specjalnej procedurze dezynfekcji i wietrzeniu. Dezynfekujemy klamki, piloty, włączniki, uchwyty i wszystkie powierzchnie płaskie.
-
części wspólne – korytarze i toalety poddawana są częstej dezynfekcji
-
montujemy w toaletach w częściach wspólnych tabliczki z harmonogramem odkażania części wspólnych, który jest wypełniany i oznaczony podpisem osoby realizującej procedurę
-
pracownicy działu sprzątania wyposażeni są w maseczki oraz jednorazowe rękawiczki. Po sprzątnięciu pokoju osoba sprzątająca zdejmuje rękawiczki, dezynfekuje ręce i w nowych rękawiczkach wnosi do pokoju czyste wyposażenie takie jak ręczniki, pościel.
-
wdrożyliśmy dodatkowe procedury sanitarne w zakresie prania i dowożenia czystej pościeli do obiektu .
GASTRONOMIA
Usługi gastronomiczne będziemy realizować zgodnie z aktualnie obowiązującymi procedurami zalecanymi przez GIS i MZ , będziemy na bieżąco uaktualniać zasady bezpieczeństwa
-
przed wejściem do restauracji Goście będą dezynfekować dłonie, dystrybutor ze środkiem dezynfekującym zamontowany jest również przed wejściem do Restauracji
-
kelner dezynfekuje miejsce swojej pracy na bieżąco
-
restaurację udostępniamy wyłącznie dla gości ośrodka .
-
dezynfekujemy stoliki w restauracjach po każdym Gościu.
-
kelnerzy wyposażeni są w maski ochronne, przyłbice oraz jednorazowe rękawiczki.
-
wszystkie posiłki przygotowywane są w sterylnych warunkach zgodnie z zasadami HACCP oraz GMP przez personel przeszkolony z zasad bezpieczeństwa i higieny.
-
Kucharze pracują w rękawiczkach i przyłbicach.
Drodzy Goście,
wszystkie te działania podejmujemy, aby zapewnić Państwu bezpieczny i komfortowy wypoczynek. Dziękujemy za dotychczasowe zaufanie jakim zostaliśmy obdarzeni i gwarantujemy, że dołożymy wszelkich starań, aby tego zaufania nie zawieźć.
Właściciel ośrodka Igor Kwiatkowski
Dodatkowe atuty ośrodka i okolic:
-
- mile widziani wczasowicze z psami
- pralka automatyczna do dyspozycji wczasowiczów
- msza św. w niedzielę na terenie ośrodka
- międzynarodowy „Bieg po plaży”
- idealne miejsce do uprawiania turystyki pieszej i rowerowej (lasy, jezioro Kopań)
- baseny odkryte z ciepłą wodą – Jarosławiec 6km
- aquapark, port rybacki (łowienie ryb z kutra) – Darłówek 17km
- zlot historycznych pojazdów wojskowych w lipcu w Darłówku